Oudtshoorn - Reisverslag uit Montagu, Zuid-Afrika van Celine Rooij - WaarBenJij.nu Oudtshoorn - Reisverslag uit Montagu, Zuid-Afrika van Celine Rooij - WaarBenJij.nu

Oudtshoorn

Door: Celine

Blijf op de hoogte en volg Celine

02 Augustus 2009 | Zuid-Afrika, Montagu

Voor we richting Oudtshoorn gingen, zouden we bij de hoogste bungeejump ter werled gaan kijken. Het is ook bij kijken gebleven. Er werd gesprongen vanaf een brug (de op twee na hoogste van de wereld). Op het moment dat wij er waren, hebben we drie waaghalzen de sprong zien maken. Toen begon het bij mij toch ook wel een beetje te kriebelen. Gelukkig/helaas (streep door wat niet van toepassing is) vond Marcel het echt niet goed dat ik dat wilde doen. Bij de Big Swing durfde ik er nog wel tegenin te gaan, maar dit was toch wel erg heftig... Het haaiduiken was ook niets, dan moest je een hele dag op een boot mee en daar hebben wij met ons strakke tijdschema geen ruimte voor. Later hoorden we ook van iemand dat haaizwmemmen in de winter sowieso niets waard is, omdat de zee heel ruig is en het water ijskoud.
Na toch wel een lange rit, kwamen we aan in ons Guest House. Daar kregen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld, met in het hoofdgerecht struisvogelbiefstuk. Dat was erg lekker.

De volgende dag, vandaag dus, zijn we naar een hele bijzondere dierentuin geweest. Allereerst kregen we een rondleiding en kwamen we langs dieren die met uitsterven worden bedreigd. Van 1 vogelsoort die we hebben gezien (zie foto) zijn er nog maar 11 op de wereld, waarvan er 4 bij hen te zien zijn. Ze leggen 1 ei per jaar en dat gaat meestal niet goed in gevangenschap. Verder zijn we nog langs krokodillen gelopen en hebben we aapjes gezien die kenmerkend zijn voor Madagascar, zie de film ;) Ze komen alleen maar op Madagascar voor, maar omdat daar hun leefgebied wordt aangetast, worden ze met uitsterven bedreigd.

Na de bijzondere rondleiding begon het echte werk, dus moeders hou je vast: we hebben met krokodillen gezwommen. Dit was echt super gaaf. We kregen zwemkleding en we mochten om en om in een kooi die te water gelaten werd tussen drie krokodillen die al 5 maanden niets hadden gegeten. Krokodillen eten namelijk alleen in de zomer. Het was heel spannend om zo dicht bij deze dieren in de buurt te zijn. Toen ik in de kooi zat, kwam er op een gegeven moment een groep voorbij die met de gewone rondleiding bezig was. De gids van die groep zat aan de mensen te vertellen dat krokodillen met een beweging je benen kunnen breken, dat ze bloedsnel zijn, naar je bijten als je te dichtbij komt, enz. Toen ze klaar was, zei ik: 'bedankt voor de informatie!' Toen moest ze wel lachen. Daar waar ik tussen de krokodillen lag, hing ook een brug over het water. Daar kon je overheen lopen. Terwijl je dat deed, maakten zij met een apparaat de brug aan het trillen kwam er een hoop herrie bij om de krokodillen wakker te maken. Nadat ik nog even als een soort reclamemiddel wat langer in het water had gelegen, konden we ons weer een beetje opwarmen onder de douche, want het was nou niet bepaald warm water :D

Naast onze krokodillenervaring zijn we ook nog in de hokken van de Cheeta's en de Siberische Tijgers geweest. Hier konden we ze aaien en mochten we met ze op de foto. Dat was ook echt super gaaf. De Cheeta's waren net twee reuze katten. Toen we ze aan het aaien waren, begonnen ze ook te spinnen. Na de Cheeta's gingen we naar de Tijgers. Deze zijn grootgebracht door een Labrador en daardoor niet echt gevaarlijk. Dit leken in hun gedrag ook wel twee honden.

Toen we met een zeer tevreden gevoel deze dierentuin verlieten, zijn we doorgereden naar een struisvogelboerderij. Hier kregen we uitleg over de geschiedenis van de struisvogelveren, de -eieren en mochten de mensen tot 75kg een ritje maken op het beest. Ook leerden we dat het een fabeltje is dat deze beesten hun kop in het zand steken. Het zijn ontzettend grappige beesten. Ze zijn wel een beetje agressief, ze happen continu naar alles wat beweegt. Aan het einde van de rondleiding ging ik eerst met een vrouwtje op de foto, daarna werden er nog 7 andere struisvogels binnengebracht en mocht ik ook een klein ritje maken. Deze 6 anderen moesten erbij blijven, anders ging het beest heel erg hard lopen (ze kunnen rond de 80 km/h halen). Op deze manier liep het beest wat minder hard en kon mijn begeleider het bijhouden om te voorkomen dat ik eraf zou vallen. Het was een kort ritje, maar ik had het niet willen missen, het was ontzettend leuk.
Hierna zijn we doorgereden naar Montagu, onze voorlaatste stopplaats. Morgen gaan we richting Kaapstad, waar we de laatste 2,5 dag verblijven. Als het goed is, geen enge dingen meer ;) Maar je weet maar nooit......

• 02 Augustus 2009 - 19:44

Nicole (Thailand):

Jeetje wat een verhalen! Super leuk allemaal!Geniet er nog lekker van! Ik dit jaar met Linda alleen naar duitsland... verder niet... jammer genoeg! Maar wel ff er lekker tussen uit!

Groetjesssss

• 02 Augustus 2009 - 19:52

Loes:

Nou, dit zijn wel weer genoeg enge dingen voor één dag. Wel heel bijzonder! Nog veel plezier de komende dagen! X