Fietstocht
Door: Celine
Blijf op de hoogte en volg Celine
30 Juli 2008 | Thailand, Bangkok
In de middag stond er een excursie gepland, namelijk een fietstocht door Bangkok. Deze fietstochten worden georganiseerd door een Nederlander die hier woont en bestaan uit halve dagen, hele dagen en meerdaagse tochten. Wij hadden de halve dag fietstocht.
We kregen nog een soort van hippe fietsen ook, hele leuke mountainbikes.
Allereerst gingen we naar een zoutfabriek. Hier konden we zien hoe het ruwe zout omgetoverd werd tot bruikbaar zout. Dit was geen leuk werk voor die mensen en ze verdienden slechts zo'n 200 bath per dag (ong. 4 euro). Hierna gingen we door wat smalle straatjes naar een soort van veerboot, waarbij je gewoon niet teveel moest bewegen, dan kwam je wel droog over. Na het oversteken van de bruine rivier ging de fietstocht verder door een stuk jungle van Bangkok. Hier hebben we nog een leguaan zien zwemmen van ruim een meter. Het leek van een afstand net een kleine krokodil. Vervolgens gingen we naar een hele grote vijver waar we de vissen mochten voeren. Deze beesten waren echt heel groot en er was 1 hond die zat te loeren op zijn avondeten.. Volgens de gids had hij regelmatig een vis te pakken en dat geloof ik ook wel, want hij was in tegenstelling tot de andere 99% in Bangkok niet mager. Er zaten echter ook katvissen in, deze vissoort heeft pijnlijke stekels rond zijn mond, dus die pakte hij niet.
De tocht ging verder naar een wegrestaurant waar we de lunch opgediend kregen. Dit was Thais eten en ik heb het bijna helemaal op! Er zijn foto's als bewijsmateriaal. Het ergste komt nog: ik vond het niet eens zo vies... Na dit primitieve eetplaatsje gingen we naar een lokale school waar les werd gegeven door boedhisten. Hier kreeg ik bijna mijn eerste aanvaring met een toerist. We waren samen met nog 1 Nederlands gezin. Tenminste Nederlands, hij was Nederlands en zijn vrouw kwam uit Thailand en z'n kinderen waren ook half Thais.. Hier in Bangkok lopen heeeeel veel zwerfhonden en al deze beesten zijn helemaal kaalgekrabt van de vlooien, broodmager en de ogen zitten vaak helemaal dicht van de ontsteking. Dit is echt vreselijk om te zien, zo ontzettend zielig. Op de school waar we waren, leefden heel veel zwerfhonden en die Nederlandse man vroeg zich af waarom die honden niet dood werden gemaakt, want het waren toch maar rotbeesten en op deze manier moest de boel maar gereguleerd worden. Toen moest ik echt tot 10 tellen, maar bij 8 hield ik het niet meer en zei ik dat ze dan ook wel wat mensen dood konden maken, want daar wemelt het ook van in Bangkok en zijn er ook veel te veel (9mln op een opp zo groot als provincie Utrecht).. Toen kwam de discussie op gang, maar deze mijnheer reageerde elke keer zo hersenloos dat ik maar weg ben gelopen. Marcel zei dat ik me ervan moest afsluiten, maar zelfs hij ergerde zich gedurende de rit steeds meer aan die kerel... leeghoofd.
Goed, toen weer verder fietsen. We zijn door sloppenwijken gefietst en dan ook echt dwars erdoorheen. Heel leuk om de kinderen zo enthousiast te zien, ze wilden allemaal een handje schudden. Ook zijn we nog naar de lokale thaiboxschool geweest. Wat ook leuk was, was het bezoek aan een tempel waar we de gebruiken leerden van het boedhisme. Zo moesten we voor we de tempel in gingen een wierrookstik aansteken en denken aan wat we wensten. Daarna moesten we bladgoud op een boedha plakken, met een bak met muntjes alle bakjes vullen en tot slot met een bakje met een soort mikadostokjes erin schudden tot er 1 uit viel. Hier stond een nummer op. Vervolgens kreeg je uit de la met hetzelfde nummer een briefje waar je toekomst op stond. Die van mij was niet zo best... :s Het mooie was wel dat wanneer de toekomst niet veel goeds voorspelde, je het briefje terug moest leggen.. Ik heb het toch meegenomen, hopelijk zonder gevolgen....
Na 4u fietsen waren we terug en kwamen we erachter dat ons reisgezelschap in hetzelfde hotel zaten en een eigen privetaxi hadden. Toen had ik het er toch wel voor over om een half uurtje aardig te doen en zo een taxiritje uit te sparen, incl. een berg gezeik in de taxi om een meter aan te krijgen en niet teveel te betalen.. Beetje hypocriet, maar je wordt hier echt gek van de oplichterij..
Morgen richting Chang Mai en daar begint de tweede etappe van onze tour door Thailand.