Aankomst - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Celine Rooij - WaarBenJij.nu Aankomst - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Celine Rooij - WaarBenJij.nu

Aankomst

Door: Celine

Blijf op de hoogte en volg Celine

21 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

Vandaag zijn we aangekomen in Zuid-Afrika. Normaal zijn we gewend dat we de hitte instappen wanneer we het vliegtuig verlaten, maar dit keer liepen we de kou tegemoet. Niet zo raar als het winter is..

Na aankomst gingen we onze huurauto ophalen en konden we beginnen aan de eerste etappe; van Johannesburg naar Pretoria. We kwamen er al snel achter dat de routebeschrijving die we van de reisorganisatie hadden gekregen niet echt duidelijk is. Al snel waren we de weg kwijt. Na een paar keer links en rechts gokken, hebben we uiteindelijk een politieagent om hulp gevraagd en die heeft ons toen geholpen.

Toen we ons even hadden opgefrist, zijn we de stad ingegaan. Het is wel heel apart om je als twee blanken zo ontzettend in de minderheid te voelen. Je hebt continu het gevoel dat iedereen je aankijkt.

In de stad zijn we eerst naar Church Square geweest. Daar staat het paleis van Justitie waar Nelson Mandela samen met nog een paar terecht heeft gestaan. Ook was het het plein waar de staatsbegrafenis van Paul Kruger heeft plaatsgevonden. Paul Kruger was de Boeren-leider in de opstand tegen het Britse bestuur en werd op 30 december 1880 president van de Zuid-Afrikaansche Republiek. Na dit bezoek zijn we naar zijn voormalig woonhuis geweest, wat nu een museum is. Zie foto's.

Morgen vertrekken we naar Hazyview. We zullen onderweg getrakteerd worden op fantastische natuur. Een van de stoppunten heet God's Window en dat zegt hopelijk genoeg!

• 21 Juli 2009 - 19:20

Loes:

Fijn zo op de hoogte te blijven! Veel plezier morgen!

• 21 Juli 2009 - 20:17

Milo:

Oeps dat is lastig als je geen "oom Tom oom Tom" bij je hebt. Genieten van de vakantie he!!!

• 22 Juli 2009 - 21:30

Patrick:

Hey, C & M.

zier er cool uit hoor. Ik weet niet of ik die jump had gemaakt. Al eens gedaan van een meter of 35 meter maar of ik zou hoog zou durven. denk het niet.
    Veel plezier daar he.