Panoramaroute/Big Swing
Door: Celine
Blijf op de hoogte en volg Celine
22 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Hazyview
We kwamen onderweg op de Panoramaroute, die eerlijk gezegd een klein beetje tegenviel, bij toeval terecht in Graskop waar de zogenaamde Big Swing aanwezig was. Eenmaal daar begon toch een beetje de adrenaline door m'n lijf te gieren. Tussen twee grote rotsen in kon je via een kabelbaan van de ene naar de andere kant, maar je kon je ook van een richel naar beneden laten vallen. Het mag geen bungeejumpen heten, maar het leek er toch verdacht veel op. Om even te wennen ging ik eerst via de kabelbaan van de ene naar de andere rots over een hoogte van zo'n 90m. Daarna zou ik me laten vallen. Toen ik eenmaal op dat platform stond durfde ik eigenlijk niet meer. Ik wilde terug, maar ergens wist ik dat ik dan vreselijk spijt zou krijgen en dat ik mezelf echt een watje zou vinden... Dus daar ging ik: met m'n tenen op de rand, leunend naar achteren, de instructeur die aftelde van 3 naar 0..... en toen GILLEN!!!!!!!!!! Ik was zo bang dat ik niet eens mijn ogen open durfde te houden, dus ik heb er niets van gezien, maar het gevoel dat dan door je lijf heen gaat, is echt onbeschrijfelijk. Dan zijn de El Condor, de Python, de Superman the Ride en the Goliath echt een koekie! Toen ik het touw weer voelde heb ik m'n ogen pas open gedaan en daar zwaai je dan tussen twee rotsen, wat een beleving! Van de sprong zelf heeft Marcel een video gemaakt, maar er zijn wel foto's van de hoogte zoals je kunt zien.
Verder zijn we vandaag naar God's Window geweest. Dit is een plekje waar je uitkijkt over de bergen. Wel mooi, maar we zitten in een periode dat hier weinig groeit of bloeit, dus het uitzicht viel een beetje tegen. Sterker nog, ze steken hier veel land in de fik. Daarnaast zijn we naar de Mac Mac Pool's geweest. Dit is niet een speciale Mc Donalds, maar een hoop rotsen met waterbeekjes ertussen. Heel erg mooi, maar het water was veel te koud om in te zwemmen. Als laatste zijn we naar Pellgrim's Rest geweest. Dit is een oud mijnwerkersdorpje waar vroeger goud opgegraven werd. Ook hier zijn we eigenlijk snel weer weggegaan. Het wordt hier al vroeg donker en aangezien de routebeschrijving van de reisorganisatie ingewikkelder is dan een 5 sterren cryptogram wilden we ook niet te laat richting ons hotel.
Na een, zoals verwacht, letterlijk vervloekte rit richting het hotel, zijn we wel zeer goed terecht gekomen. We zijn geupgraded naar de Weddingsuite, dus we hebben een grote ruime kamer, heel erg mooi. Sowieso is de locatie waar we nu zijn prachtig. Heel romantisch, ontzettend veel sfeer. We hebben heerlijk uitgebreid gegeten (waaronder krokodil, smaakt een beetje naar kip) en gaan zometeen lekker slapen, want morgen gaan we op zoek naar The Big Five in het Kruger Park!
22 Juli 2009 - 21:13
Henny En Grada:
We hebben altijd al geweten dat je daar de rooij voor moet heten om zo iets te doen, maar wel erg stoer. Groetjes -
23 Juli 2009 - 11:54
Marieka:
daredevil!! heerlijke verhalen weer. ben erg benieuwd naar the big five!! x -
24 Juli 2009 - 14:27
Loes:
Ik had nog zo gezegd: doe voorzichtig (dus geen enge dingen!).
Ziet er wel allemaal prachtig uit. X