Aankomst - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Celine Rooij - WaarBenJij.nu Aankomst - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Celine Rooij - WaarBenJij.nu

Aankomst

Door: Celine

Blijf op de hoogte en volg Celine

24 Juli 2008 | Thailand, Bangkok

Zo, daar zijn we dan. Na een lange reis van zo'n 26 uur zijn we eindelijk in het drukke en stinkende Bangkok.

De reis begon voorspoedig. We hadden geen files op weg naar Dusseldorf en het vliegtuig naar Munchen ging op tijd. In Munchen hadden we wat minder geluk, daar hadden we wel ruim een uur vertraging.

In Munchen hadden we 9u de tijd om over te stappen. Om de tijd een beetje te doden zijn we naar het centrum gegaan met de trein. Dat was heel erg leuk. We hebben nog even geshopt. Op 100m stonden maar liefst 5 h&m's, een zara en een mega mango. Ik kwam ogen, maar vooral ook geld en koffers tekort.

Na lang wachten, gingen we dan eindelijk het vliegtuig in. Ondanks het feit dat we Economy Class hadden geboekt, zaten we behoorlijk luxe. Alleen de stewards en stewardessen waren niet zo leuk. Ze deden heel aardig, maar ondertussen lieten ze mijn stoel tijdens het eten rechtop schieten, waardoor mijn kip in m'n decolete zat...

Vanmiddag aangekomen in Bangkok. Dat was wat. Door de vertraging op Munchen en de enorme wachtrij voor de douane hadden we onze taxichauffeur gemist die de reisorganisatie op ons af had gestuurd. Toen moesten we ons een weg banen door tig Thaisen die allemaal een fantastisch, niet te weigeren bod hadden voor vervoer. Gelukkig kwamen we na een uur te weten wat de minst onbetrouwbare manier van reizen is.... de taximeter. Echter wist deze taxichauffeur een bedrag van 205bath op zijn teller af te ronden naar 500, maar dat hebben we hem uiteraard niet betaald. Binnen Bangkok is het verder het meest praktisch en goedkoopst om de taxiboot te nemen. Dat gaan we van de week maar eens proberen.. Over het algemeen is de snelste en goedkoopste manier toch de wandel!

Vanavond hebben we op advies van het (Nederlandse) reisbureau hier in het hotel, bij een restaurantje even verderop gegeten. Dat was echt heerlijk (ze hadden ook 'Westers' eten). We dachten een voor-, hoofd- en nagerecht te bestellen, maar zo werkt het hier geloof ik niet. We kregen alles tegelijk en ze keken ons ook aan van: ik weet niet wat jullie willen, maar het zal wel... Heerlijk avondje gehad en dat voor maar 12euro..

Straks weer de koffers pakken voor morgen, want dan gaan we op een driedaagse tour naar onder andere the Bridge over the River Kwai. Voor de cultuurbarbaren onder ons: dat is een brug die in W.O.II in opdracht van Japanners door krijgsgevangen is gebouwd. Hier zijn heel veel doden bij gevallen. Het bijbehorende spoor heet dan ook 'de dodenspoorlijn' (maar dan uiteraard in het Thais). We slapen daar de eerste twee nachten in een hotel zonder elektra, lekker primitief :s ben benieuwd..

• 24 Juli 2008 - 16:37

Karlijn:

Hi Meis,

Klinkt super!
    Mijn vakantie was ook erg leuk! Veel gezien en gedaan! En zaterdag gaan we weer:d! Geniet er van!

Liefs Karlijn

• 24 Juli 2008 - 17:29

Maaike:

Woehoe, survival in de bush bush! hihi... Weer eens wat anders dan de Westerse luxe.. ;) Geniet ervan en ben benieuwd naar de volgende update! kusje!

• 25 Juli 2008 - 06:18

Pien:

He lieverd,

Wat leuk zo´n uitgebreid reisverslag, heb je meteen je teksten voor je plakboek bij elkaar aan het einde van de reis. Ik ben erg benieuwd hoe je het er vanaf gaat brengen de komende dagen zonder luxe. Hopelijk is er binnenkort geen westers eten meer voor je te vinden, want dan leer je eens Oosters te eten en dan kunnen we als je terug bent je tafelwokpan uitproberen :-). Hier gaat alles prima, vanavond lekker koffer inpakken en dan morgen richting de zon. Ik heb er heel veel zin in!

Dikke kus