River Kwai Tour - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Celine Rooij - WaarBenJij.nu River Kwai Tour - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Celine Rooij - WaarBenJij.nu

River Kwai Tour

Door: Celine

Blijf op de hoogte en volg Celine

27 Juli 2008 | Thailand, Bangkok

Vrijdagochtend werden we heeeel vroeg opgehaald! We zijn toen met de bus naar Kantchanaburi gereden waar onze driedaagse excursie naar de River Kwai begon.

Dag 1

Na aankomst in Kantchanaburi konden we met de 'James Bond'-boot naar de wereldberoemde brug. 'James Bond'-boot, omdat daar 1 van de films van James Bond is opgenomen. Bij aankomst konden we over de brug heenlopen, nadat we ons eerst een weg hadden gebaand door de irritante Thaise straatverkopers met allerlei rommel. Na zo'n 100 foto's van de brug te hebben gemaakt en dus zeker te weten dat hij er vast wel 1 keer helemaal goed opstaat, gingen we richting de oorlogsbegraafplaatsen. Hier werd ik wel even stil van, want ik had me niet gerealiseerd dat er ook een heleboel Nederlanders waren gestorven bij de aanleg van de dodenspoorlijn. Op de militaire begraafplaats die in handen is van Nederland, Engeland en Australie lagen heel veel grafstenen, waaronder dus ook Nederlanders. Na dit indrukwekkende bezoek gingen we naar het bijbehorende museum. Hier was te zien hoe de spoorlijn en de brug(gen) gebouwd zijn en onder welke omstandigheden deze krijgsgevangen aan het werk moesten. Nou, daar werd je niet vrolijk van. Vel over been, zo mager dat de gevangen in de loop der tijd werden.

De reis ging verder naar de pier, waar we met een longtailboot (instabiele lange speedboot met automotor) richting ons primitieve, maar sfeervolle hotel gingen. In dit floatel was geen licht en geen warm water... 's Avonds werd de boel verlicht met olielampjes. Dit gaf een ontzettend warme sfeer. Het douchen was zeer lastig, niet alleen omdat er geen warm water was, maar ook omdat de douchekop boven de toiletpot hing.. haha. Ja het was echt back to basic en we zijn een hele ervaring rijker.
Na de lunch (rijst :s met thaise smurrie, gevarieerd in not so spicy, little spicy and dynamite) gingen we weer met de boot (we zaten echt aan de rand van de jungle) richting pier, vanwaar we naar de Hell Fire Pass gingen. Deze Pass is voor de dodenpoorlijn deels met de hand uitgehouwen en ook hier zijn heel veel mensen hun leven verloren. Het heet de Hell Fire Pass omdat er ook 's avonds gewerkt werd. Door middel van fakkels werd de boel verlicht, wat een beeld van hellevuur gaf. Ook hierbij was een museum. Uit respect moesten we hier onze schoenen uittrekken.

Na dit bezoek keerden we weer terug richting het floatel waar we konden kiezen uit Thai food of European food. Drie keer raden wat ik koos ;) Het European food bestond uit hele vieze ondefinieerbare witte soep met brood en ham. Na dit voorafje kregen we aardappels met sperziebonen en kip opgediend. Jullie zullen het bijna niet geloven, maar er waren mensen die erger waren dan ik. Er was er zelfs 1 die met de Duopenottipot aan tafel kwam... Ja ja, jullie boffen nog met mij ;)

Na het eten gingen we naar het theatertje op het floatel waar we een traditionele Mon-dans te zien kregen. De Mon is een Birmese stam die in de jungle achter het floatel woont. Deze stam woont illegaal in Thailand en alleen de daar geboren mensen worden erkend als staatsburger en mogen werken. Ondanks dat worden ze zwaar gediscrimineerd. Onze gids was ook een jongen uit de Monfamilie. Hij was wel in Thailand geboren en kon daarom aan het werk en studeren (hij studeert Engels). Deze show was wel grappig om te zien, maar het was vooral veel vals gejengel met een dans volledig uit de maat.

Toen waren we wel moe en zijn we lekker gaan slapen in ons stikdonkere kamer (zodat we gelukkig alle rondlopende insecten niet konden zien) die nog enigszins verlicht werd door een olielampje.

Dag 2

Deze dag stond er niet zoveel op het programma. In de ochtend zijn we naar de Mon-village geweest waar we konden zien onder welke omstandigheden deze mensen leven. Na dit bezoek, het was toen 10u 's ochtends, wilden we nog een extra excursie boeken naar de Erawan watervallen, maar dit was schandalig duur. Samen met twee groepsgenoten (we brachten de excursie door met een hele groep, overigens een hele leuke groep), wisten we de prijs te halveren en zijn we er toch heen geweest en het was zeker de moeite waard, wat fantastisch!! De watervallen bestonden uit zeven etages en we hebben ze allemaal gezien en beklommen. In het water zwommen echt MEGA grote vissen en dan ook echt MEGA MEGA (karperformaat) en ik heb er tussen gezwommen!! Dan denk je misschien, wat is daar zo knap aan? Nou, ze kwamen op je af en gingen aan je lopen sabbelen.... AAAAAAAAAAH!! Ik heb alles bij elkaar gegild, maar ik heb wel in het water gelegen! De guide had ontzettend veel lol en begreep niets van mijn debiele gedrag, maar ja... Ook hebben we hier nog wilde apen gezien. Staat ook op de foto. Op de terugweg gingen we langs de pin (ATM) en bezochten we een plaatselijke markt. Dit was echt heel gaaf, want er was 0,0 toerisme, wij waren eigenlijk de attractie. Na dit superbezoek, het was ook heel gezellig met drie landgenoten en de gids, gingen we helemaal gesloopt naar het floatel. Wat we daar gegeten hebben --> zie dag 1 en na het eten hebben we met de drie waar we mee naar de watervallen waren geweest (twee jonge meiden en een oudere man) nog gezellig de hele avond wat gedronken en gekletst. Toen weer naar bed, waar we nog werden opgeschrikt door een nieuw huisdier: een mega kakkerlak. Uiteraard ging ik heel hard gillen en moest Marcel deze levend buiten brengen, maar toen kwam het mooiste: de buren kwamen thuis en onze vriendelijke kakkerlak was daar lekker in bed gekropen. De buurvrouw gilde het uit, maar haar vriend was ook bang hahaha (lozer) en dit escaleerde bijna in een echtscheiding. Zij was buiten aan het gillen dat hij hem weg moest halen en hij zei dat ie al weg was gelopen en dat ze rustig kon gaan slapen. Uiteraard geloofde ze dat niet, want die beesten hebben nooit zo'n haast. Omdat de muren bestaan uit een stukje riet en je dus alles kunt horen van elkaar moesten we echt onze lach in de kussens verstoppen..

Dag 3

Na het uitchecken gingen we richting de dodenspoorlijn. Hier gingen we met een treintje overheen, waar we konden genieten van een fantastisch uitzicht. De trein ging af en toe over krakkemikkige bruggen, maar je moest gewoon niet teveel uit het raam hangen en naar beneden kijken, dan voelde je je best veilig voor Thaise begrippen...
Hierna hadden we een lange rit richting Bangkok die we hebben benut voor een dutje. We hebben met de twee meiden die we hebben leren kennen, afgesproken om morgen met de trein naar Ayutthaya te gaan (oude hoofdstad).

Nog even een korte foto-impressie en dan zeg ik: tot de volgende keer!! Het is hier helemaal geweldig!

• 27 Juli 2008 - 19:43

Mama:

Wat leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie reis! En zo makkelijk dat je straks alles lust. Nog heel veel plezier!

• 27 Juli 2008 - 21:00

Grada En Henny:

Ja ja dit is wel wat anders dan bij ons, je kunt nu tenminste ervaren hoe jullie zijn verwend. De poezen zijn dikke vrienden met ons.
    Groetjes.

• 28 Juli 2008 - 08:09