Ayutthaya
Door: Celine
Blijf op de hoogte en volg Celine
28 Juli 2008 | Thailand, Bangkok
We hadden met twee meiden, Linda en Nicole, afgesproken om met z'n vieren met de trein naar Ayutthaya te gaan. Dit is de oude hoofdstad van Thailand. In deze plaats zijn heel veel oude resten te zien van het koninkrijk (vooral ruines)..
De reis begon al fantastisch. We kwamen op het station en klokslag 8u werd er door iemand gefloten en toen begon het volkslied te spelen. Iedereen stond op en was muisstil. Daarna gingen we met de trein richting Ayutthaya. De airco bestond uit een open deur en open ramen en de banken waren erg gammel, maar we hebben een prima rit gehad. Hier bestaat nog 3e klasse ;) Onderweg zagen we de vreselijke armoede die in Thailand heerst. Diverse krotten naast en op elkaar, heel indrukwekkend.
Eenmaal aangekomen gingen we op zoek naar een tuktuk om ons de hele dag rond te rijden. Na wat afdingen zouden we met z'n vieren voor 1000bath (100 bath = 2 euro) rondgereden worden. Na 10 min. hadden we al een inflatie van 200%. We zijn uitgekomen op 1500 bath en hebben de man duidelijk gemaakt dat dit het laatste was en dat we anders naar een ander gingen.
Allereerst wilden de dames naar een winkeltje om spullen te kopen voor een 'arme' school. Ik werd toen al een beetje zenuwachtig, want ik ben niet op vakantie om de wereld op die manier te verbeteren.. Na twee mislukte pogingen om een arme school te vinden (hij zette ons steeds af bij rijke scholen), zijn we naar de highlights gegaan.
De eerste stop was een prachtige oude tempel met een liggende boedha. Na heel wat foto's te hebben genomen, gingen we weer verder naar de volgende stop. We kwamen terecht in een berg ruines. Dit was heel mooi en indrukwekkend alleen stop 3, 4 en 5 waren ook ruines.. Op een gegeven moment waren we dus wel ruinemoe. Toch moest Celine de Japanner overal in en foto's van maken. Op een gegeven moment werd ik zelfs helemaal aan mijn lot overgelaten bij een hele mooie tempel die nog redelijk in tact was. Je kon daar ook naar beneden klimmen, maar dat was erg stijl en donker. Ik vond dat wel een beetje eng, maar gelukkig was er een Japans stel dat ook nieuwsgierig was en nadat ik de jongen had duidelijk gemaakt dat hij voorop moest omdat hij de man van ons drieen was, heb ik toch nog een klim naar beneden gemaakt. Dat viel tegen, want ik kan me niet eens meer herinneren wat ik gezien heb. Uiteraard heb ik de drie lozers in de tuktuk wijsgemaakt dat ze iets fantastisch hadden gemist!! ;) hahaha
Naast ruines hebben we ook nog een mega grote zittende boedha in de steigers gezien (hij werd zwart geverfd) en aan het eind van de dag kwamen we bij het monument van de koning. Hij was erg verzot op hanen en daarom stond het hele plein vol met beelden van dit lelijke beest. Tot slot gingen we daar naar een prachtige tempel die we volgens de gids eigenlijk bij zonsondergang moesten zien. We waren echter tempelmoe geworden en we wilden lekker gaan eten.
Een van de hoogtepunten was een bezoek aan een school. Linda en Nicole wilden hier graag heen. Marcel en ik hadden zoiets van hmm, maar het was echt super leuk. We gingen met ze voetballen en badmintonnen en de kinderen vonden het helemaal geweldig.
Na het eten, heel luxe in de pizzahut, gingen we terug naar de trein. Na 2,5u waren we terug in het hotel.
Vandaag een wandeling door Bangkok waar we onder andere Grand Palace gaan bezoeken. Verslag volgt.
Foto's plaatsen lukt vandaag om onduidelijke reden niet. Stel je een hoop ruines met boedha's voor, dat is wat we hebben gezien..